EDUCA MAGAZÍN

Objednat EDUCU

Chcete-li vyplnit tento formulář, prosím povolte v prohlížeči JavaScript.
Vyberte možnost
Edit Template

Tauhaus

Příběh kouzelného místa, které jsme pro vás objevili, se začal psát už koncem 19. století. Dnes v bývalé fořtovně v údolí řeky Střely můžete strávit chvíle se svými blízkými na velké rodinné oslavě, uspořádat kurz nebo přijet s celou třídou dětí poznávat krásy místní přírody. 

 

Celé to začalo hledáním chaty u řeky. Rodinu dnešního majitele místní kraj okouzlil svou divokostí, rozmanitostí a energií řeky. Místo chaty pro rodinu pořídil pět let neobývanou nemovitost a pustil se do nákladné rekonstrukce. Dnešní Tauhaus – německy Lanový dům – vyjadřuje myšlenku obnovení pouta domu s jeho historií a okolím. Noví majitelé tak chtějí prostřednictvím místa vytvořit pouta nová – mezi vámi a domem, jeho zahradou, řekou Střelou, hradem Rabštejnem i celým krajem. 

Třípodlažní budova vám nabídne ubytování v sedmi stylově zařízených pokojích s vlastní koupelnou. Mimořádné sepětí s přírodou umožňuje také nocování v luxusní maringotce v zahradě, která rozšiřuje kapacitu o tři lůžka. Tauhaus se pronajímá jako celý objekt, a tak tu budete mít maximální míru soukromí. Celé bezbariérové přízemí je zařízené jako jedna velká společenská místnost a jídelna v jednom, která je napojena na profesionálně vybavenou kuchyň. Pokud je pro vás vaření koníčkem a berete je jako společenskou událost a příjemný způsob relaxace, místní kuchyně je k tomu jako stvořená. Můžete si ale samozřejmě najmout kuchaře a věnovat se jiným aktivitám. Celý citlivě zrekonstruovaný dům s důrazem na ekologii vám nabídne ubytování v nevšedním duchu, ovšem ve velmi tradičním provedení. Stylem se vracíme o sto let zpět, mimořádnou kvalitou zůstáváme v současnosti.  Setkávají se tu tradiční prvky a moderní vybavení. Nepřehlédnutelná kachlová pec, ve které si můžete upéct buchty, je třešničkou na dortu a protipólem k moderně vybavené kuchyni. Příjemným překvapením je i sauna. Dům je obklopen čistou přírodou a rozlehlá zahrada okolo něj vám nabídne prostor k vlastním aktivitám a v létě si můžete jako hosté užívat i její plody, které mají speciální ekologickou certifikaci. Pokud budete při procházkách zahradou nebo po okolí pozornými pozorovateli, setkáte se s mnoha druhy zvířat. Uvidíte v trávě užovku nebo mloka a u řeky narazíte na bobry a vodní ptáky. Pro Tauhaus a jeho hosty je Střela víc než jen řeka. Je to vřelý a neúnavný soused, který je vždy připravený poskytnout zábavu a zážitky, ať už jde o procházky malebnou divočinou přírodní rezervace, nebo letní koupání. Celé okolí Tauhausu nabízí výjimečnou kombinaci přírody, kulturního bohatství severního Plzeňska. Ať už máte rádi projížďky na koni, golf, turistiku nebo cyklistiku, nebo se jen tak brodíte vodou a chytáte ryby do ruky, je pro vás právě Tauhaus tím správným místem k odpočinku.

 

POSLEDNÍ ČÍSLO

Snímek obrazovky 2024-06-17 v 7.13.35

Kontakty

info@educamagazin.cz

Letohradská 803/24
Praha 7 - Holešovice, 170 00

© 2023 vytvořeno Higuera web