EDUCA MAGAZÍN

Objednat EDUCU

Chcete-li vyplnit tento formulář, prosím povolte v prohlížeči JavaScript.
Vyberte možnost
Edit Template

Divoké kokosy

Atrey Rae zažil doslova na vlastní kůži léčivou sílu mladého kokosu. Když se v Thajsku naboural na motorce, tak mu pomohly při hojení hlubokých ran, a tak se rozhodl, že změní svůj život od základu.

Díky tomu dramatickému zážitku Atrey začal přemýšlet o tom, jak by mohly mladé kokosy pomáhat i v Čechách, a brzy poté je začal dovážet. To mu však nestačilo a díky své vizionářské povaze přišel i s produktovou řadou založenou na použití probiotických kultur. Dnes společně se svou ženou Kateřinou mění životy mnoha lidí a přináší jim radost a štěstí do života.

Když Atrey před čtrnácti lety vyměnil korporaci za poušť, počítač za meditaci a půst a vyzkoušel si jiný životní styl, zjistil, že když člověk změní přístup k tomu, co jí, jak se hýbe a v jakém prostředí žije, má to neskutečný dosah. Zajímal se o to, co jíst, aby tělo dobře fungovalo, jedl hodně ovoce a zeleniny bez tepelné úpravy, a přitom narazil i na fenomén mladého kokosu. V té době odjel do Thajska a ošklivě se tam vyboural na motorce.

Místo aby šel na sešití mnoha hlubokých ran, týden meditoval a pil kokosovou vodu. Stal se pak takový malý zázrak a všechny rány se mu zacelily. Takže jej vlastně vyléčily kokosy. Propil se kokosovou vodou ke zdraví. A tady se zrodila i myšlenka dovážet mladý kokos do Čech.

 

O pár let později pak zjistil, že mladý kokos není jenom božská mana, ale také božská půda pro přátelské bakterie. Rozmixováním dužiny a přidáním kokosové vody vytvořil živnou půdu pro přátelské bakterie a vznikl jogurt, který má až terapeutické účinky. Tím začala nová éra mladého kokosu. Když se pak seznámil s Kateřinou, firmu Mladý kokos přejmenovali, vznikl koncept Wild and Coco a začala doba fermentovaná.

„Nedávno jsme slavili narozeniny a já jsem tam vyprávěla náš příběh. Když jsme se seznámili, do našeho vztahu jsem já přivedla syna a Atrey firmu, a na začátku nám ani nedocházelo, jak moc je to podobné. Jak moc se on potřebuje starat o syna a já o firmu. Já jsem sice neměla žádné zkušenosti s takhle zaměřenou firmou, zabývám se terapiemi, koučinkem a masážemi, spánkovou terapií. Společně jsme vymysleli detoxikační kúry – třídenní, desetidenní a dvacetidenní. Pomaličku jsem začala být takovou podporou zvenčí, po porodu Isabelky jsem se začala více věnovat marketingu a firma se nám za poslední rok hodně stabilizovala,“ vypráví Kateřina. Co je ale vlastně ten mladý kokos a jak se z něj stane jogurt?  Mladý kokos je sklízen o několik měsíců dříve než ten zralý a jeho cena je daleko vyšší. Jeho dužina má úplně jinou kvalitu. „Fermentace probíhá pomocí speciálních lidských bakterií zvaných Superhuman. Blahodárné bakterie se v kokosu množí a vzniká velmi chutný krém. Tak vznikl Yoguard, dnes Cocoguard.

Jeden z našich nejoblíbenějších produktů, kokosový kefír, který pomáhá nastartovat zdravý mikrobiom, jsem vymyslel při svém pobytu ve tmě. Naše produkty neobsahují lepek ani laktózu. Díky tomu, že pečují o zdraví střev, bojují s problémy s trávením, se záněty, alergiemi, ale i únavou. Pomáhají po covidu anebo třeba s histaminovou intolerancí. Nejvíce si klienti chválí právě fermentované výrobky a pak panenskou kokosovou vodu, společně s našimi probiotiky a esenciálními aminokyselinami. A protože máme rádi  sladké, nabízíme také zdravé alternativy – veganskou kokosovou granolu z bezlepkových surovin a čokoládovou pomazánku Choco Spread s novou recepturou s obsahem oříšků kešu a chia semínek,“ vysvětluje Atrey.

Pokud stejně jako já řešíte potravinové alergie a intolerance dětí, pomohou vám kokosové jogurty a snídaňové produkty vyřešit, co k snídani a k svačině. Oblíbili jsme si krémový Cocoguard i Cocofir s lesními borůvkami, křupavou a jen málo sladkou kokosovou granolou, čokoládovou pomazánkou Choco Spread a sušeným kokosovým mlékem. To je jídlo, které dodá sílu a radost na celý den. Překvapením byla ale i  kokosová majonéza nebo bezlepkové placky. Díky kombinaci prebiotické vlákniny, probiotických kultur a polyfenolů jsou produkty elixírem, který ovlivňuje střevo, náladu, imunitu a vlastně celý organismus. Je to podobné, jako když se každé ráno naladíte přesně na tu frekvenci, kterou v životě chcete. Jediné, co jsem jako máma řešila, byla vždy cena, a proto mi zvedla náladu novinka v podobě jogurtu v kelímku, který se dá pořídit ve dvou velikostech a jeho cena je dostupnější než u varianty ve skle. A pokud byste rádi svému zažívání dopřáli opravdovou léčebnou kúru, můžete koktejl přátelských bakterií Superhuman doplnit i v kapslích a podpořit tak jejich účinek.  

POSLEDNÍ ČÍSLO

Snímek obrazovky 2024-06-17 v 7.13.35

Kontakty

info@educamagazin.cz

Letohradská 803/24
Praha 7 - Holešovice, 170 00

© 2023 vytvořeno Higuera web