EDUCA MAGAZÍN

Objednat EDUCU

Chcete-li vyplnit tento formulář, prosím povolte v prohlížeči JavaScript.
Vyberte možnost
Edit Template

DĚLÁME SVĚT O TROCHU LEPŠÍM

S Tomášem Kajgrem a Kristianem Baštou, zakladateli Invest Gate, jsme si povídali nejen o jejich akcích spojených s vrcholovými sportovci, ale také o tom, že svou pozornost věnují nově i vzdělávání a chystají se vybudovat základní devítiletou bilingvní školu v Českých Budějovicích.

Invest Gate a sport k sobě již nerozlučně patří. Pravidelně se účastní a spolupořádá akce, jejichž součástí jsou ta nejzvučnější jména českého sportovního nebe. Výtěžek pak putuje do Nadace Jakuba Voráčka, která pomáhá lidem s roztroušenou sklerózou. A proč právě tato nadace? Ve chvíli, kdy byl úspěšně realizován první projekt Care Centra v Třebíči a Invest Gate měl všeobecně dobrý rok, začali všichni ve vedení společně přemýšlet o tom, že by rádi nějaké prostředky věnovali pro dobrou věc. Když jim shodou okolností kamarád a sportovec Martin Latka představil Nadaci Jakuba Voráčka a následně přijali jejich pozvání na nadací pořádanou charitativní akci, začal se psát příběh společných eventů a pravidelné podpory nadace. „Aniž bychom v té době vůbec přemýšleli o možné symbióze našich projektů či jiné spolupráci, nadchla nás vlna pozitivní energie, se kterou v nadaci pomáhají a snaží se tvořit svět o trochu lepším,“ říká Kristián Bašta, který má ke sportu opravdu blízký vztah a odmala byl součástí kolektivu fotbalového týmu.

Skupina Invest Gate buduje dnes dva typy zařízení. Jedním typem jsou Senior Resorty, které v rámci družstevního spoluvlastnictví nabízejí apartmány k užívání soběstačným osobám starším pětapadesáti let.

Pořídit si tento apartmán může samozřejmě i osoba mladší, ale reálným uživatelem se může stát  pouze osoba starší pětapadesáti let. Druhým typem zařízení jsou Care Centra, která nabízejí lůžka klientům s Alzheimerovou chorobou či jiným typem neurodegenerativního onemocnění, a nově právě také pro klienty trpící roztroušenou sklerózou. Pobytových míst v soukromých zařízení bohužel není v současnosti mnoho. Dozvěděli jsme se, že pokud aktuálně nenastala žádná změna, přesné číslo je nula. Zařízení v Třebíči má tento rok v plánu vytvořit a nabídnout klientům prvních patnáct pobytových lůžek. Dalších až čtyřicet lůžek pro pacienty s diagnózou roztroušené sklerózy plánuje Invest Gate vystavět v projektu Care Centra v Třeboni. To nabídne celkovou kapacitu 148 lůžek. „Lůžka pro klienty s roztroušenou sklerózou by určitě nevznikla, kdybychom se právě před několika lety nestali donátory Nadace Jakuba Voráčka a více se do celé problematiky neponořili,“ vysvětluje Tomáš Kajgr.

„Tento rok máme v plánu společně uspořádat na základě úspěšného loňského nultého ročníku první ročník Tenisového turnaje v Třebíči, kde kromě jmen spojených s Nadací Jakuba Voráčka, tedy Kuby Voráčka, Davida Pastrňáka či Martina Nečase, plánujeme účast i jihočeských borců, jakými jsou Martin Hanzal, Martin Latka či Václav Nedorost. Rádi bychom se však v tomto roce zúčastnili i dalších sportovních akcí NJV, ať už to bude pasivně na Golfovém turnaji pro Kluka Puka nebo v mém případě možná i aktivně při fotbalovém zápase Hokejky pro Kluka Puka. Mimochodem naším budoucím společným cílem je charitativní fotbalový zápas v Třeboni, kde brzy začne vyrůstat náš největší projekt,“ dodává Kristian Bašta, který pozitivně hodnotí všechna taková setkání, při nichž jsou lidé ochotni přispět na dobrou věc. Společným jmenovatelem je pokaždé příjemná a pozitivní atmosféra, i když se nejedná o téma prvoplánově příjemné.

Projekty Invest Gate prošly za poslední léta ohromným vývojem a dostaly se v kvalitě poskytovaných služeb na velmi vysokou úroveň. Nejdůležitější hodnotou je pro ně totiž už od začátku spokojenost klientů, a to ať už se jedná o investory, obyvatele centra, nebo i obchodní partnery. „Člověk si pokaždé uvědomí, jaké má vlastně obrovské štěstí, když může dělat vše, co ho baví a naplňuje. Ať už se jedná o sport, podnikání nebo cokoli jiného, a že některé problémy, které v životě stále řešíme, jsou v porovnání s těmi, které řeší například lidé s roztroušenou sklerózou, skutečně marginální,“ říká Tomáš Kajgr, který společně se svými kolegy věnuje největší pozornost projektům fondu, v rámci něhož již pátým rokem provozují Care Centre v Třebíči, aktuálně staví první Senior Resort v Jincích u Příbrami a naplno připravují doposud největší projekt v Třeboni. V budoucnu je také plánováno rozšíření do dalších zajímavých lokalit.

Invest Gate se chystá nově zaměřit také na druhou stranu spektra a mezi témata připravovaného projektu u jihočeské metropole patří také školství.

Projekt devítileté bilingvní základní školy v Českých Budějovicích již dostává konkrétnější obrysy a bude se v nejbližší době intenzivně rozvíjet. Zároveň Tomáš Kajgr s Kristiánem Baštou věří, že je společně s celým týmem čekají další výzvy a vybudování ještě mnoha dalších společensky prospěšných projektů.

POSLEDNÍ ČÍSLO

Educa Magazín - 3. číslo titulní strana

Kontakty

info@educamagazin.cz

Letohradská 803/24
Praha 7 - Holešovice, 170 00

kde koupit ?

zde na webu
www.educamagazin.cz
© 2023 vytvořeno Higuera web